2023-07-24_09h15_16

Zobni implantati in proteza All on 4

Izguba zob je lahko neprijetna izkušnja, ki ne vpliva le na naš videz, ampak tudi na našo samozavest in funkcionalnost ustne votline. Srečno pa živimo v dobi, kjer so na voljo inovativne rešitve, med njimi zobni implantati in proteza »All-on-4«. V tem članku bomo raziskali, kako ta dva postopka združujeta moči in prinašata izjemne rezultate.

Zobni implantati so postali zlati standard pri nadomeščanju izgubljenih zob. Ti majhni kovinski vijaki se vstavijo v čeljust, kjer nadomestijo korenine manjkajočih zob. Ključna prednost zobnih implantatov je njihova trajnost in stabilnost. Ti implantati ne le ohranjajo zdravo strukturo čeljusti, ampak tudi zagotavljajo trdno podlago za namestitev protetičnih zob.

Proteza »All-on-4« je napredna rešitev, ki združuje prednosti zobnih implantatov s celovito protezo. S to tehniko se uporabi le štiri implantate na vsaki čeljusti, kar močno poenostavi postopek. Te implantate je mogoče takoj obremeniti, kar pomeni, da pacient ne potrebuje dolgotrajnega obdobja okrevanja pred namestitvijo proteze.

Stabilnost in trajnost zobni implantati zagotavljajo trdno podlago, ki preprečuje premikanje proteze. To omogoča pacientom, da uživajo v popolni stabilnosti in trajnosti rešitve. Proteza All-on-4 omogoča takojšnje obremenjevanje implantatov, kar pomeni, da pacienti lahko kmalu po postopku uživajo v svojem novem nasmehu. Uporaba le štirih implantatov na čeljust zmanjšuje kompleksnost postopka in skrajšuje čas okrevanja.

Zobni implantati in proteza »All-on-4« predstavljata inovativno rešitev za tiste, ki si želijo trajnega in estetsko zadovoljivega nasmeha. Z združevanjem moči teh dveh tehnik dobimo popolno ravnovesje med stabilnostjo, trajnostjo in hitro obnovo. Če razmišljate o nadomeščanju izgubljenih zob, je kombinacija zobnih implantatov in proteze »All-on-4« vredna raziskovanja.