2023-08-24_12h08_29

Avto ne vžge, notranje luči pa delajo

Prenehanje delovanja akumulatorja na avtomobilu je pogost problem, s katerim se lahko soočimo. Da bi uspešno rešili to težavo in ponovno zagnali svoj avto, je pomembno upoštevati nekaj korakov.

Diagnosticiranje Težave:

  • Če pri poskusu zagona avtomobila opazite, da se prižgejo notranje luči, vendar motor ne zavrti, je verjetno težava v akumulatorju.
  • Ko poskušate zagnati avto, ali slišite šibko klikanje ali ničesar? To vam lahko pomaga ugotoviti, ali je težava v akumulatorju.
  • Če je vaš akumulator starejši od treh let, je morda prišel čas za zamenjavo.

Kaj Storiti:

  • Če ste v prometnem toku, poskusite pridobiti pomoč od mimoidočih voznikov za vžig akumulatorja. To je lahko začasna rešitev, da zagnete avto.
  • Če imate vžigalne kable in drug avto, se lahko poskusite povezati z drugim vozilom, ki ima delujoč akumulator. Priključite rdeči kabel na pozitivno polovico (+) obeh akumulatorjev in črn kabel na negativno polovico (-) delujočega akumulatorja. Nato zagnite delujoče vozilo in pustite, da se akumulatorji povežejo nekaj minut. Poskusite zagnati svoj avto.
  • Če vam skakanje akumulatorja ne pomaga, je morda čas, da pokličete vleko ali servis. Včasih je akumulator popolnoma izpraznjen ali pokvarjen, in bo potreboval zamenjavo.

Da bi se izognili tovrstnim težavam v prihodnosti, je ključnega pomena redno vzdrževanje akumulatorja. Preverjajte napetost akumulatorja, izogibajte se dolgotrajnemu puščanju notranjih luči prižganih ter redno vozite avto, da ohranjate akumulator napolnjen.

Prenehanje delovanja akumulatorja na avtomobilu je lahko neprijetno, vendar z nekaj osnovnimi koraki lahko hitro ukrepate in ponovno zagnete svoj avto. Redno vzdrževanje in preventivni ukrepi pa bodo pomagali zmanjšati tveganje za takšne okvare v prihodnosti.